Hva er egentlig galt med prostitusjon?

Illustrasjonsbilde lånt fra blogs.discovery.com

Illustrasjonsbilde lånt fra blogs.discovery.com

Kjøp og salg av seksuelle tjenester har blitt et hett tema den siste tiden. Mye takket være pioneerer som Frøken X og Emma (alias @frk_xox og @frk_emma på Twitter) som har gitt flere både inspirasjon og mot til å snakke ut om hva de mener.  Og debatten raser over det ganske land. Eller, debatt og debatt fru Blom. Det er vel snarere mangel på debatt, egentlig. For ikke har jeg sett mer «God dag mann, økseskaft» siden Asbjørnsen & Moe sine glansdager! For å gjøre poenget mitt litt tydeligere; la oss si at vi skulle diskutere hvorvidt korsang er en fin ting eller ikke – så ville diskusjonen kunne utarte seg omtrent slik…


A
: Korsang er fryktelige greier – jeg støtter et totalforbud!
B: Jeg synes korsang er flott – hva er det som er så galt med det at du vil nekte folk å utøve det?
A: Jeg sier bare en ting; pedofile prester!
B: Men hallo -- det er jo ikke slik at alle kor ledes av pedofile prester??
A: At du står der og forsvarer at folk i tillitsverv besudler unge barn på den måten…
B: Du snakker jo om to helt forskjellige ting?? Jeg sier da ikke at overgrep mot barn er greit fordi om jeg liker korsang??
A: Skal man bekjempe pedofili er det avgjørende at de som oppsøker korsang straffes!
B: Eh, dette blir bare rarere og rarere – kan du ikke heller bare fortelle meg hva korsang har med dette å gjøre??
A: Da er jeg redd denne debatten er over, vi høres igjen neste uke – da er teamet: «Hvem er mest sexy i Senkveld: Thomas eller Harald?»

Jeg skulle ønske noen kunne forklare meg hva som er så galt med å kjøpe/selge sexuelle tjenester – og ikke blande inn begrep som menneskehandel, voldtekt, misbruk og overgrep. Det har absolutt ingen ting med saken å gjøre. De fleste overgrep skjer i ekteskapet, men jeg hører ingen bruker det som argument for å avskaffe vigsel? Kan noen bare være så snill å forklare meg hvorfor kjøp og/eller salg av nærkontakt og sex er en uting?

Og så har vi et annet artig aspekt av dette her. Hvor går grensa for prostitusjon? Hvis jeg kjøper en dyr ring til min kone, så vet jeg sannsynligheten er stor for at det blir noe på meg i kveld. Er det prostitusjon? Åh, nei – fordi vi er gift? Hva hvis det var samboeren min dette gjaldt? Eller bare en god venninne – er det prostitusjon da? Hva med unge pene jenter som gifter seg med eldgamle styrtrike pleiepasienter? Skal vi tro de gjør det av «kjærlighet»? Hvorfor har Wayne Rooney fått seg fotomodellkjæreste? Ærlig talt folkens, er det ikke på tide å åpne øynene og kalle en spade for en spade?

Vis meg EN dame som har sex med en mann som ikke får noe igjen for det? Enten tar hun betalt i cash, i gaver eller i tjenester – det kan jo også tenkes at hun bare liker det jævlig godt!

Hvor går grensen for prostitusjon, og hva er det som gjør det så avskyelig at det er straffbart å betale noen for tjenestene? Kan noen av motstanderne; Jan Bøhler, Kvinnegruppa Ottar eller HVEMSOMHELST stå fram og forklare meg det??

Og for ordens skyld; jeg forsvarer verken overgrep, lemlestelse, menneskehandel, undertrykking, konebanking, voldtekt ELLER korsang. Bare så det er helt klart.