Om Babbel

Før jeg sier noe som helst om meg selv, vil jeg bare slå fast først som sist: Jeg kommer jeg ikke til å være den mest produktive bloggeren i verden. Jeg kommer til å skrive litt i rykk og napp om aktuelle ting, men hovedpoenget med denne bloggen er å skrive noen gode innlegg som rett og slett ikke går ut på dato. Viktige temaer som trenger å bli belyst, og kanskje parkert, én gang for alle. Kall det gjerne en oppslagsblogg.

Jeg har kalt bloggen for «Babbel» fordi det er et passelig tvetydig begrep som har med kommunikasjon å gjøre. Også låter det bra, og er lett å huske! I Bibelens historie om Babels tårn ble det fullstendig språklig forvirring blant menneskene da de brått begynte å snakke hvert sitt språk. Selv når vi har felles morsmål snakker vi av og til hvert vårt språk,egentlig. vi kan krangle så busta fyker -- selv om vi egentlig er helt enig. Vi snakker forbi hverandre. Er ikke innstilt på samme frekvens. Eller mangler respekt for motparten, og tenker mer på egne argumenter enn på hva motparten sier. Jeg vil bruke Babbel til det motsatte. Belyse, opplyse og parkere.

Så litt om meg selv: Jeg heter André Martin Smith. Jeg er født og oppvokst i Skien, men flyttet til Oslo som 19-åring -- og her bor jeg ennå. Hovedinteressene mine er religion, vitenskap, filosofi, fotball og musikk. Jeg er ikke fanatisk innenfor noen av områdene, men ganske så lidenskapelig. Helt fra jeg var liten har jeg stilt spørsmål. Mange spørsmål. Om alt og ved alt. For mange var jeg nok en plagsom liten jævel. Og det er det nok fortsatt noen som synes, for jeg stiller fortsatt spørsmål. Og noen ganger er det spørsmål mange egentlig ikke vil vite svaret på. Jeg har egentlig alltid følt meg som en outsider, og det ført til at jeg har studert verden omkring meg litt «på avstand». Og spørsmålene jeg stiller, og noen ganger svarene jeg gir, er noe av det som kan skille denne bloggen fra alle de andre bloggene der ute. Jeg setter forøvrig stor ære i ærlighet og ryddighet, har en utpreget rettferdighetssans -- og har respekt for alle mennesker, uansett tro/overbevisning, etnisitet, legning eller … hvasomhelst, egentlig. Jeg er et menneske -- check! Du er et menneske -- check! Respekt!

Men nok om meg; jeg finnes jo egentlig ikke interessant. Men jeg tror likevel jeg kan gjøre denne bloggen interessant. Rett og slett fordi jeg har én enkel leveregel: Sørg alltid for å ha rett. Det innebærer å holde kjeft når det snakkes om ting jeg ikke har peiling på. En egenskap jeg tror vi trenger mer av i verden. Jeg er kjent for å kunne provosere. Ikke at det er et mål i seg selv, snarere tvert imot, men av og til klarer jeg bare ikke å la være.

Så da ønsker jeg alle besøkende god lesning, og legg gjerne igjen en linje eller to om hva du synes. Det setter jeg pris på.