Spekulativt og smakløst av VG

VG forside

Jeg får vondt i magen når jeg leser i VG om dagen. Jeg ser bilder av Victoria på 3 år som døde i barnehagen. Familien sitter gråtende ved graven, med masse ubesvarte spørsmål -- og sikkert mest av alt et ubegripelig dypt savn. Det skjedde noe med meg da jeg fikk barn selv. Jeg tåler rett og slett ikke se sånne ting, det er alt for lett å sette seg inn i deres situasjon -- og selv bare for et mikrosekunds fornemmelse av det å miste et av barna mine, så suger det sånn til i magen at jeg blir fullstendig satt ut. Å miste et barn, det må være det verste som finnes.

Og dette gjør VG butikk av. Ja, jeg sier det rett ut -- for de spiller på denne følelsen, og lager noe tilnærmet et opprør mot barnehagene, og de barnehageansatte landet over! De barnehageansatte som var på jobb den dagen lille Victoria døde, hva tror dere denne hendelsen gjorde med dem? Tror noen de på noe som helst vis har kommet seg etterpå? Jeg tviler! Og det VG gjør nå er å bryte dem ned igjen. Sammen med de andre barnehageansatte -- de som var uheldige å skålde lille Magnus i kokende vann, de som ikke fikk med seg at lille Jonas på 2 år rømte, eller da Ingrid på 4 år ble kvalt av en løs gardinsnor. Noen av disse historiene er hjerteskjærende  men jeg tviler sterkt på at noen av de ansvarlige har gjort dette med overlegg! Det er ingen vinnere i dette, bare tapere. Ja bortsett fra VG da, som skor seg på bekostning av alle de involverte som om det var en seriemorder løs!

De legger det fram som om de tar sitt samfunnsansvar alvorlig, og setter fokus på en gruppe som ikke er i stand til å si i fra om noe er galt. VG -- de små og svakes beskytter og talerør. Og for all del, det må gjerne settes fokus på sikkerhet i barnehager -- det er helt fint. Og sikkert helt på sin plass enkelte steder. Men å henge ut enkelte barnehager og ansatte på den måten de driver er rett og slett helt vanvittig! Hvor har VG lagt «Vær varsom-plakaten»? Unnskyld, det jeg mente var: Hvor faen har VG lagt «Vær varsom-plakaten»??!

Ingen ønsker at det skjer ulykker, men det vil skje fra tid til annen. I hjemmet, på skolen, i barnehagen -- eller på veien til og fra. Hvis VG var opptatt av å jobbe for de små og svake (og ikke av løssalg) så ville fokuset vært hvordan vi jobber fremover for å sikre best mulig barnehagetilbud i fremtiden. Istede blir hovedfokuset på enkelthendelser, hvor man indirekte henger ut enkeltpersoner som ikke har mulighet til å svare for seg -- og som helt sikkert har det helt jævlig i utgangspunktet. Jeg synes det har mange paralleller til hendelsen med ambulansesjåførene i Sofienbergparken, eller for den saks skyld med Tore Tønne-saken. Før eller siden skjer det noe så tragisk igjen hvis ikke landets fjerde statsmakt snart revurderer måten de opptrer på, og tar sitt samfunnsansvar ordentlig på alvor.

Journalister: Tenk dere om!